Fakta om vår skoproduksjon

Våre produkter er kjent for kvalitet i form av gode materialer og unik komfort. Vi har bla laget vårt eget skomerke som heter Sapatos dame og Sapatos herre. Dette er håndlagde sko som er designet i Norge og produsert av dyktige håndverkere i Portugal. 

Skoene blir produsert i en liten by i Portugal som er kjent for sin høye kvalitet. Her finnes det mer enn 100 ulike fabrikker, som alle jobber med ulike deler av skoproduksjonen. Vi reiser til fabrikkene flere ganger i året og har jevnlig kontakt med dem. 

Sapatos herresko i produksjon

Det trengs ca 80 -100 mennesker for å produsere en sko. Fra tegnebrett, via utforming, klipping, kanting, liming, sying, forming av sko, sette på såle osv. For å lage en enkelt sko skal det kuttes mellom 30 -50 ulike komponenter som skal sys og limes sammen til skoens topp. Enhver sko har både et ytterskinn og et innerskinn. Disse skal først kuttes, deretter limes og bankes for hver enkelt komponent før de blir satt sammen og sydd. Når innsiden og utsiden er sydd sammen skal skoen formes til sin riktige form. Dette gjøres over en lest etter riktig størrelse før det festes til såle og hel. Også dette gjøres for hånd og hver enkelt overdel limes og stiftes til en innersåle før den ytre sålen limes og eller sys på. 

Kvalitet

Kvalitet i en sko handler ikke bare om håndverket, men også om kvaliteten på materialene som brukes for å lage skoen. Vi er opptatt av at det brukes riktig og god skinnkvalitet på både innsiden og utsiden av skoen i tillegg til en passende og god såle for norske forhold. Fabrikkene vi bruker har lang fartstid og er opptatt av å produsere kvalitet som varer. Vi bruker skinn som er mykt og behagelig på innsiden. På utsiden av skoen brukes det skinn som er mer robust og holdbart. 

Sapatos damesko i produksjon


Håndverk

De som jobber på fabrikkene har dette som sitt håndverk og setter sin stolthet i at hver enkelt sko skal være riktig. Samtidig utføres det jevnlig kontroller for å se til at det ikke er slurv i produksjonen. Det er status å jobbe på fabrikkene vi bruker og det er godt lønnet i forhold til jobben som gjøres. De fleste av de som jobber der har vært der i lang tid og har solid erfaring i sitt håndverk.

Sapatos damesko i produksjon


Design

Sapatos har håndlagede dame og herre sko som er designet i Norge og produsert i Portugal. Det er et tett samarbeid mellom designerne i Norge og tegnerne i Portugal. På denne måten kan vi tilpasse produktene etter det barske klimaet vi har her i Norge. Vi er opptatt av at det skal være god kvalitet og godt håndverk i hver enkelt sko, samtidig  som det stilrene nordiske designet er ivaretatt.

Design samarbeid om Sapatos damesko

Ved at vi jobber direkte med fabrikkene, kan vi tilby deg som kunde de beste produktene til en god pris. Vi vet også at alt du handler hos oss er produsert under gode etiske arbeidsforhold. 

Har du først prøvd et par sko fra oss, er sannsynligheten stor for at du også blir hektet, som så mange av våre trofaste kunder. Velkommen til en inspirerende handel i nettbutikken eller i en av butikkene våre i Bogstadveien, Sandvika Storsenter, Ski Storsenter og Strømmen Storsenter!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.