Espadrillos - Spansk drøm på foten

Espadrillos - Spansk drøm på foten

Håndlaget i Spania

Arbeidet med å lage espadrillos er en moderne prosess med røtter i fortiden, tradisjonen og håndverket har vart i århundre. Her kan du se hvordan våre espadrillos blir laget trinn for trinn. Fabrikken har en lang historie med oppstart i 1946 og det er nå tredje generasjon som driver familie bedriften.

Sålene til espadrillene våre er produsert på en tradisjonell måte, ved bruk av jute av høy kvalitet. De bruker skeins med jutefibre og deretter flettes de sammen med med spesialmaskiner. Så blir sålen håndlaget på en skivbord for å få sin originale form. Denne sålen er sydd på tvers for å forsterke den, og til slutt legges et lag naturgummi ved hjelp av vulkaniseringsprosessen. 

Håndsøm

Hele prosessen med å lage espadrillos er gjort for hånd. Det er en møysommelig jobb å lage en sko da det er ulike deler av tøy eller skinn som utgjør toppen på skoen som først skal kuttes til, deretter skal de ulike komponentene syes sammen før det sys fast til sålen. Også dette gjøres for hånd på hver enkelt sko. Den nåværende utførelsesprosessen av en espadrille er veldig lik som den var århundrer siden. Materialvalg

Vi har et høyt miljøfokus, derfor brukes det bare naturlige materialer av høy kvalitet. Jutefibre, bomullsduk, silke eller skinn er blant annet noen av materialene som brukes til å lage espadriller. Så får vi være med å komponere våre egne varianter med ulike farger og materialvalg tilpasset vår nordiske stil. Her ser du Gaia epspadrillos div, en fargerik variant i vevd naturmateriale jute. 

Ta en titt på vårt fantastiske sortement av espadrillos, her er det noe for enhver smak med både høy kile hel og litt flatere som en sandal. Alle har den myke håndlagde jute sålen som gjør denne skoen helt unik, utrolig myk og passer til de fleste føtter. Velkommen innom for å finne din favoritt! 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.