Kjøpsvilkår

Trygg E-handel

Oppdatert 2019-04-04
Gjelder Sapatos AS (org.nr. 985 607 842)

Kort og betaling

God informasjon rundt kundens kjøpsvilkår er svært viktig for Sapatos. For å gi deg som kunde trygghet benytter vi oss kun av seriøse og trygge betalingsløsninger. Hos oss kan du velge enten Stripe (VISA og Mastercard), Klarna (faktura og nedbetaling), Paypal, Apple Pay eller Vipps.

Vi lagrer aldri din kortinformasjon og all informasjon blir sendt kryptert via sikre servere. Du kan motta en kopi av fakturaen din enten ved å kontakte en av betalingsselskapene eller kontakte vår kundeservice. Når du velger Klarna som betalingsløsning kan det foretas en kredittsjekk. Dersom kredittsjekk foretas vil et gjenpartsbrev bli sendt til din e-post. For spørsmål gjeldene Klarna ta kontakt med deres kundeservice på telefon: 21 01 89 91.

Priser, avgifter og betaling

Prisene angitt på Sapatos.com gjelder for bestillinger lagt inn på nettstedet. Alle priser er angitt i NOK og er inklusive MVA. Prisene omfatter ikke betalings- og forsendelsesavgifter som gis separat. Du kan betale for kjøpet med alternativene som er angitt på nettsiden. For utenlandske kunder er tollavgiften og merverdiavgift inkludert i totalbeløpet. Ingen krav vil komme på etterskudd.

Estimert leveringstid

I Norge er estimert leveringstid med Postnord er ca 1 - 3 virkedager og DHL Express 1 - 2 virkedager. Til alle andre land benyttes DHL Express og estimert leveringstid er 2 - 4 virkedager.

14 dagers angrerett - gratis frakt ved kjøp over 800,-

Vi har 14 dagers angrerett i nettbutikken. Angrefristen utløper fra den dagen du får varen og angrerettskjema i fysisk besittelse. Du som forbruker skal uten unødig opphold, og senest 14 dager fra vi har fått beskjed om angret kjøp, sende varene tilbake. Angrerettskjema skal være utfylt og ligge ved returen eller sendes på mail til webshop@sapatos.com. Når returen ankommer vårt varemottak krediteres ditt kjøpskort/faktura og du vil da motta en bekreftelse på e-post fra oss.


  1. Norsk lov gir deg 14 dagers angrerett. Ved et angretkjøp er det visse forpliktelser kjøper og selger må følge innen for angrerettslovens betingelser. Vi har 14 dagers angrerett i nettbutikken og tilbyr alle våre kunder fri frakt ved kjøp over 800,-. Prosessen med å enten bytte produkt eller angre skal være rask og enkel hos oss.
  2. Angrefristen utløper 14 dager fra den dagen du får varen og angrerettskjema i fysisk besittelse. Angrerettskjema skal være fylt ut og ligge oppi returen. Du kan selv velge om du ønsker å si ifra til Sapatos før returen sendes. Dette kan gjøres via angrerettskjema som fulgte med varen du kjøpte, sende en e-post til webshop@sapatos.no eller ringe oss på tlf: (+47) 64 00 75 00.
  3. Du som forbuker skal uten unødig opphold, og senest 14 dager fra melding, etter § 20 ble gitt, sende varene tilbake. Det vil si at du har 14 dager fra du mottok varen på å gi beskjed til oss om angret kjøp. Og yttligere 14 dager å sende varen i retur etter at du har gitt oss beskjed om retur. Det er ikke angrerett på skopleie produkter, brodder og sokker med brutt forsegling. I følge jf.Angrerettloven § 25 bæres returkostnadene av forbrukeren, men hos oss følger det med returetikett så du som forbruker belastes ikke for returkostnadene hos oss. Men dersom vi ser at du som kunde har mange returer i løpet av kort tid forbeholder vi oss retten til å belaste deg med returkostnadene.
  4. I følge angrerett loven har du rett til å prøve produktet hjemme og sjekke det grundig slik man gjør i fysisk butikk. Dersom du angrer kjøpet vil du i denne situasjonen få hele kjøpesummen tilbake. Husk å legge varen i original emballasje og sørg for at alle lappene er på før du pakker inn skoesken i plast eller papir og setter på returlappen. Returetiketten som følger med kan kun brukes på MyPack utleveringssteder. Vi anbefaler deg å levere returen tilbake på samme sted hvor du hentet varen. Du kan også levere inn varen du ønsker å returnere i en av våre butikker.
  5. Angreretten gir næringsdrivende rett til å belaste kunde om produktet er påført en verdireduksjon som følge av bruk utover det som er nødvendig for å fastslå varens art, egenskap og/eller funksjon. (jf. Ang Angreretten § 25).
  6. Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet..(jf Angrerettloven § 1).

HUSK Å BE OM KVITTERING NÅR DU LEVERER INN PAKKEN PÅ POSTNORD SINE UTLEVERINGSSTEDER. DU VIL DA FÅ EN BEKREFTELSE PÅ RETUREN PÅ SMS.

Allment
Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil og at vi kan være utsolgt for enkelte varer, spesielt under salgsperioder. Vi belaster deg aldri for varer som, uavhengig grunn, ikke kan levers av oss. Alle bilder på nettstedet skal kun anses som illustrasjoner. Slike illustrasjoner garanterer ikke å gjengi produktets eksakte utseende, funksjon eller opprinnelse.

Trust Ecommerce Europe