Dagny og Einar Drangsland

Vår historie

Dagny og Einar Drangsland 

Sapatos er en norsk familiebedrift

Familien har drevet i konfeksjonsbransjen i tre generasjoner og hele historien startet med bestefar Einar Theodor Drangsland som sammen med sin kone Dagny Drangsland i 1948 åpnet en manufaktur forretning i Lyngdal, en liten bygd utenfor Kristiansand. Her tok de imot blant annet råullen som bøndene leverte for videresalg. De kom med store papirsekker full av råull, som ble betalt etter vekt. Barna hjalp også til i driften. De ble blant annet satt til å sjekke sekkene. De brukte store pinner som de stakk inni sekkene for å se om det var stein innimellom ullen, noe som bøndene gjorde for å øke vekten på ullen. Dersom det ble funnet stein i sekkene ble hele lasten med ull sendt bort igjen, for Einar nektet å ta imot ull fra de som drev med slikt. 

Etterhvert åpnet de også en liten butikk i Kristiansand med litt stoff og konfeksjon. Dette var starten på butikkdriften. I 1959 flyttet Einar og Dagny med hele familien til Skien hvor enda en ny butikk ble etablert. Her kjøpte han opp en gammel bygård som de renoverte fra grunnen av og åpnet butikk over tre etasjer.

Fra venstre: Einar Drangsland, Dagny Drangsland, Eva Drangsland, eieren og eksport sjef av en stor skinnfabrikk i Barcelona og Tore Kjell Drangsland

Den eldste sønnen Tore Kjell Drangsland var aktivt med i hele oppveksten og jobbet for og sammen med sin far helt til han i 1985 tok over familiebedriften sammen med sin kone Eva. De omorganiserte driften og med en ny generasjon ekspanderte bedriften med til sammen 14 butikker i hele østlandsområdet. I 1999 fusjonerte de med Varner gruppen og overtok ansvaret for 29 Vivikes butikker. I løpet av de neste tre årene økte de konseptet til 53 butikker før de avsluttet et konstruktivt samarbeid. Kunnskapen om butikkdrift, mote og business var fortsatt en drivkraft.

Så i 2005 kom Tore Kjell  over et unikt skokonsept fra Brasil. Det var herremerket Ferracini med sin patenterte såle som fanget oppmerksomheten. En dressko i skinn med myke såler som puster og transporterer fuktighet. - Et unikt skomerke som fortsatt finnes i våre butikker i dag. 

Tore Kjell med sin erfaring fra business og butikkdrift så dette som en spennende mulighet. Han pakket derfor med seg kofferten full med ca 50 par herresko. Disse sendte han til venner og bekjente over hele landet for å teste de på norsk føre og føtter. 

Tilbakemeldingene var så gode at Tore Kjell bestemte seg sammen med sønnene Tor Erik, Per Arne og svigerdatteren Monika for å åpne et butikkonsept basert på disse kvalitetsproduktene. I 2006 så den nye skobutikken Sapatos dagens lys. Konseptet var basert på tanken om å kunne tilby kunder kvalitetsprodukter til fornuftige priser. Sapatos ble kjent for den unike stilen, svært god kvalitet til en god pris, og veldig god personlig service. 

Fra venstre: Henriette Drangsland, Per Arne Drangsland og Monika Drangsland


I 2011 ble deler av innkjøpet flyttet til fabrikker i Portugal. Det ble et fruktbart samarbeid, noe som etterhvert la grunnlaget for vårt eget merke Sapatos, hvor produktene blir håndlagd i Portugal av blant annet skinn og såler fra Italia. Nå finnes både Sapatos dame og Sapatos herre.  Begge merkene er blitt meget godt mottatt, og størstedelen av sortimentet i dag er fra Sapatos kolleksjonen. Våre kunder setter pris på det unike skandinaviske designet, tilpasset vårt nordiske barske klima uten å gå på kompromiss med komforten. I tillegg finnes vårt eget unike Sapatos Casual merke som er produsert på en kvalitetsfabrikk i Brasil. Her finner du spennende damesko med fantastisk comfort og klassisk design.

Våre produkter er kjent for kvalitet i form av gode materialer og unik komfort. Og i mai 2018 kunne vi stolt lansere vår første Sapatos veske og belte kolleksjon. Dette er håndlagde vesker og belter som er designet i Norge og produsert av dyktige håndverkere i Portugal. Det er nabofabrikken til fabrikken der sko produksjonen foregår og det er gode relasjoner mellom de ulike fabrikkene. Det gjør at vi tilbyr kunden vesker, sko og belter i det samme skinnet, noe som er helt unikt.

Vi er opptatt av at det skal være god kvalitet for kunden og er at det skal være godt håndverk i hver enkelt sko, veske og belte. Vårt enestående skokonsept byr på unike produkter og løsninger, gjennom lidenskap for kvalitet, kunnskap og den gode opplevelsen. Vi i Sapatos ønsker å gi deg en lysere dag, og skape varme og glede i samfunnet rundt oss. 

Tilbake til bloggen

8 kommentarer

Ønskjer å sende Sapatos eit framlegg til ein suksessrik modell (Ferracini).
Kva e-postadresse kan brukast?

Åsmund Orten

Hi, i have been buying winter shoes from Sapatos in Sandvika every year. I must say….best quality and very comfortable!
Thank you 🌹
Best of luck to your family 🌹

Sue

Veldig koselig å lese om opphavet/historien til Sapatos konseptet. Det gjør det faktisk til enda mer “stas” å handle med dere, nå som jeg har fått ett innblikk i familiehistorien. Elsker spesielt sko og kjøper kun kvalitetssko, og kan med hånden på hjertet si at Sapatos har aldri sviktet. Servicen er upåklagelig, returer er uproblematisk, kvaliteten er veldig god, og varene blir levert veldig raskt. Ønsker familien Drangsland masse lykke til videre, det er en glede å være kunde hos dere.

Renate

Så interessant og hyggelig historie bak Sapatos! Bra folk! Masse lykke til!

Chris Nyhus

Skoene ser lekre ut. Veldig hyggelig historie. Nå vet jeg hvor jeg skal kjøpe sko neste gang og hvilket merke. 🤗

Anne Hestenes

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.