Hvordan holde vinterskoene dine pene?

Hvordan holde vinterskoene dine pene?

Hvordan ta vare på de nye vinterskoene gjennom hele vinteren? 

Debbie brun

Her i Norden har vi et barskt klima og det går hardt utover skoene om ikke man tar gode forholdsregler for å beskytte dem. Skinnsko er et kvalitetsprodukt og de må beskyttes for best å beholde sin originale form og farge. 

Her får du gode tips og råd for hvordan best ivareta dine nye skinnsko. 

     Skopleie - bør gjøres månedlig, avhengig av hvor ofte skoen er i bruk 

Når det gjelder vintersko til utebruk så lønner det seg å bruke impregneringsspray før en begynner å bruke skoen. Impregneringssprayen legger et vannavstøtende lag rundt skoen, og beskytter den i form av at støv og skitt ikke trekker like langt inn i skinnet. 

Indy sort

Dette gjør også at skoen er lettere å rengjøre. Svært effektivt på semsket skinn, nubuck og tekstil, men vær obs på at den på sikt kan tørke ut glatt skinn. Vi anbefaler derfor å bruke andre tilleggsprodukter for å opprettholde fuktighet, for eksempel Delicate Cream Nøytral. Det er vannavstøtende fett som brukes til glatt skinn for å bevare fuktighet og farge. Den er svært effektiv beskyttelse mot saltrander og for å unngå vannskader. Fremstilt av naturprodukter som kokosolje og bivoks, og har derfor lang holdbarhet.  

Ellie 3
Alfred Boots Brun

Impregneringsspray bør ikke brukes mer enn 1 år etter åpning, da effekten kan avta og i enkelte tilfeller kan lage flekker. Lakksko, samt blanke sko i glatt skinn bør ikke sprayes da dette kan gjøre dem skjoldete og matte.

Mynte boots beige

Effekt shoe Balm er et annet godt sko pleie produkt for glatt skinn. Det er vannavstøtende fett som brukes for å bevare fuktighet og farge. Flytende i konsistensen og enkel å jobbe med. Den er blankere enn leather balsam, og kan gjøre at fargen på skoen ser litt mørkere ut frem til den tørker inn. Fremstilt av naturprodukter som kokosolje og bivoks, og har lang holdbarhet. Nøytral farge. 

Marius vinterboots

Hvordan best rengjøre skinnskoene? 

Suede Velours liquid er en effektiv rens til semsket skinn og nubuck, som bevarer fargen og fuktigheten. Det har en flytende konsistens og en svamp på tuppen av flasken for enkel påføring. Fungerer optimalt i kombinasjon med impregneringsspray og combi børste/nubuck børste. Finnes i sort og nøytral farge. 

Combi børste er en nubuck børste som brukes for å børste støv og skitt av semskede sko og nubuck, samt for å børste hårene opp igjen etter pleie med suede velours liquid. 

Ellie vinterboots sort


Cleaning Formula en er et renseskum til alle materialer. Særlig effektivt til glatt skinn, men kan også brukes til semsket skinn og tekstil ved behov. Fjerner flekker og skitt/støv på en skånsom måte og påføres med svamp eller klut. Skinnsko fra Sapatos er et kvalitetsprodukt og med riktig behandling vil det vare sesong etter sesong. 


Marius sort

Hvilke produkter som bør brukes på de ulike skinn typene 

Glatt skinn - Bruk impregneringsspray som beskyttelse mot vann/søle og skitt. Bruk også Leather Balm eller Effekt shoe balm for å tilføre fuktighet til skinnet. 

Nubuck/semsket skinn - Bruk impregneringsspray  som beskyttelse mot vann/søle og skitt. Bruk også Suede Velours Liquid for rens av skinnet, vi anbefaler en combi børste etter behandlingen for å få skinnet fint igjen etter behandlingen. 

Lakk - Vi anbefaler å tørke av skoen med en tørr klut dersom den blir fuktig eller skitten, slik at det ikke trekker vann eller møkk inn i skinnet. 

Rens/vask av såler - Bruk impregneringsspray uten silikon for å rengjøre hvite såler som har blitt tilsmusset eller flekkete. Spray på under og på siden av skoen, og tørk av med en klut. En gammel tannbørste eller q-tips kan være nyttige verktøy for å komme skikkelig til i riller og spor. Harde flekker kan fjernes med et viskelær!

Produkter nevnt i artikkelen

Her er en oversikt over de viktigste skopleieproduktene du trenger

Wax cream nøytral
Impregneringsspray
Cleaning formula
Effekt shoe balm
Sko voks
Woly Combi Brush


Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.